Trouwen in Italië - 3 handige tips

Het is weer zomer en ik heb veelgehoord over de Toscane. Prachtige omgeving, lekker eten en mooie locaties. Wanneer je in Italië wilt trouwen is Toscane echt de omgeving waar je het eens met je aanstaande over moet hebben. Ik wilde zelf ook weten hoe het is wat voor locaties er zijn en wat de mogelijkheden zijn in Toscane voor mij als fotograaf. Wanneer bruidsparen informatie aan mij vragen over trouwen in Italië wil ik ze natuurlijk goede informatie kunnen geven. Daarom ben ik deze zomer naar de Toscane afgereisd om diverse locaties te scouten. Hierbij mijn 3 favoriete locaties om een trouwreportage te laten maken.

De prachtige omgeving van Toscane.


Trouwlocaties in Toscane

Wijnboerderij Nittardi

Midden in de Chianti wijnstreek van Toscane is de wijnboerderij van Nittardi. Het was even zoeken en via een zijweg had ik het uiteindelijk gevonden. Dit is de ultieme locatie voor trouwen in Italië

Op deze boerderij wordt als sinds 1183 door monniken wijn geproduceerd. Toen de grote Michel Angelo ervan te horen kreeg, is hij gaan kijken en was hij erg onder de indruk en heeft hij de boerderij gekocht om daar ook met wijn aan de slag te gaan. Uiteindelijk heeft hij de locatie aan zijn neef geschonken en is het tot op de dag van vandaag nog steeds in gebruik als wijnproducent. De wijnen van Nittardi werden zelfs naar de Paus gestuurd als cadeau elk jaar en wordt met open armen ontvangen.

Landgoed en wijnboerderij Nittardi

Op dit moment wordt Nittardi gerund door Leon Femfert, dit is de zoon van Stefania en Peter. Bijzonder verhaal is dat Peter zo'n 50 jaar geleden in het vliegtuig zat wat vervolgens neer stortte! Hij is één van de drie overlevenden van deze vlucht. Daarna is Peter het rustig aan gaan doen en is hij zich gaan storten op de wijn.

Op de locatie van Nittardi vind je erg veel kunst. Dit komt omdat de familie veel inspiratie uit kunst haalt. Ze vragen elk jaar, wanneer er weer een nieuwe lading wijn aan zit te komen, aan een internationale kunstenaar iets te bedenken dat past bij de wijn. Dit schilderij wordt vervolgens gebruikt op de etiketten van de wijnflessen.

Ik ben zelf op de locatie geweest eb heb daar een rondleiding gekregen over het terrein en ook het huis. Het is echt een typische Toscaans huis waar veel mooie plekken zijn om de ceremonie te vieren, te eten en te feesten en je hebt een prachtig uitzicht over de wijngaarden en de vallei.

Deze locatie is een van mijn favoriete locaties die ik bezocht heb tijdens mijn locatie scouting, een echte must see voor trouwen in Italië.

Lucca

Het kleine plaatsje Lucca in Toscane is een oude stad waarbij het centrum omringd is met een grote (kasteel) muur. De charme van Lucca ligt niet in grootse monumenten die kunnen wedijveren met de Toren van Pisa, maar juist in de fijne, op-en-top Italiaanse sfeer die in de straatjes van dit stadje heerst. Wanneer je op pad gaat voor de bruidsreportage is Lucca echt een mooie stad om trouwfoto's te maken. Dit dorp is uitermate geschikt voor een bruiloft in Italië.

Duomo di San Martino

de bekende kerk van Lucca en zijn mooie plein.

 

Er zijn vele kerken in deze stad te vinden waarvan de belangrijkste Duomo di San Martino is. De flinke zuilengalerij en de talloze boogjes op de façade hebben een bijzonder visueel effect en vragen om foto’s uit verschillende posities.
Ook zijn er vele pleinen en straten met prachtig licht waardoor je in deze stad echt prachtige trouwfoto's kunt maken.

San Gimignano - Unesco stad

Een van de verrassingen tijdens mijn zoekttocht naar de mooiste plekken voor bruidsfotografie, ben ik terecht gekomen in de stad San Gimignano. Deze stad ligt zo'n 56km ten zuiden van Florence en was vroeger een belangrijk schakelpunt voor pelgrims die reisden naar of vanuit Rome. Het leuke aan deze stad was dat er vele rijke families hebben gewoond waarbij elke familie meer aanzien wilde hebben dan de anderen. Dit deden ze door een toren te laten bouwen. Uiteindelijk zijn er 72 torens gebouwd waarvan de 1 nog hoger dan de andere (sommige wel 50 meter hoor, net als de toren van Pisa). In de jaren zijn diverse toren vervallen en nu zijn er nog 14 over. 

de skyline van San Gimignano


Wanneer je in deze ommuurde stad rond loopt, is het net of je in een middeleeuwse film bent. De stad straalt de echte sfeer uit zoals het tijdens de middeleeuwen er aan toe ging. Je hebt er mooie pleinen, huizen, steegjes, paleizen, waterputten en fonteinen.
Wat heel grappig is en dat je verwacht in zo'n stad als deze dat alles zeer commercieel uitgebuit wordt, maar als je eens kijkt naar het ijs dat hier verkocht wordt dan is dat niet te vergelijken met een stad als Florence. Ik haalde hier voor een kwart van de prijs uit Florence ijs wat tijdens mijn reis het beste ijs is dat ik heb gegeten :)

Maar goed, ik was natuurlijk hier niet om alleen maar lekker te eten, maar juist om plekken te vinden om bruidsfotografie te maken. Ik kan je zeggen dat je hier je hart kan ophalen. Het licht is hier echt fantastisch en de kleine steegjes, de pleinen en architectuur straalt echte romantiek uit. Er zijn best wat toeristen, maar door op een juiste manier hiermee om te gaan kun je best toerist-loze foto's maken hier.

 

Aanbieding

Deze 3 verschillende locaties die ik bezocht heb zijn mijn favoriete die ik ben tegen gekomen tijdens mijn locatie scouting. De Toscane is best groot en heeft nog veel meer te bieden en misschien dat ik er nog terug ga om meer te scouten.

Wellicht heb je zelf plannen om in de Toscane te trouwen? Of misschien heb je zelf ook leuke ideeën? Ik ben heel benieuwd wat je van plan bent.

Neem gerust contact met me op en dan bespreken we allerlei ideeën en maak ik een aantrekkelijke offerte voor je bruiloft in de Toscane.

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

4 tips voor trouwlocaties in Dubai

Volgende
Volgende

bruidsfotografie in Scheveningen met Vanessa en Manuel